Hvad er forskellen på klima og vejr

Hvad er forskellen mellem vejr og klima?

Vejr og klima hører til en vis grad og handler om forskellige variationer i atmosfæren, som er forklaret af for eksempel temperatur, nedbør og overskyet.
Men hvad er forskellen mellem vejr og klima?

Klima og vejr handler om forskellige variationer i atmosfæren, som forklares ved for eksempel temperatur, nedbør og overskyet. Imidlertid er klima, der rummer mere, bare atmosfæren, som er en parameter, der adskiller vejr og klima.

Vejret kan beskrives som om ændringerne og egenskaberne i atmosfæren omkring eller på et bestemt tidspunkt, såsom en dag, en måned eller længere tidsperioder. Tidsrammerne for vejr og klima er forskellige. For eksempel kan du tale om, hvordan vejret vil være kl. 11 i morgen, de næste par dage, næste uge eller hvordan vejret var for 60 år siden, og at vejret er beskrevet af forskellige egenskaber som temperatur, regn. Vi taler om solskin, skyer, vind, hagl, sne, slaps og torden. Vejlæren, meteorologi, handler om vejrens og atmosfærens fysik og kemi.

Lær mere om vejr og klima

Klimaet forklares på den anden side af de statistiske mål, som vejret har på et bestemt sted i et bestemt tidsrum og beskrives for eksempel i form af gennemsnits temperatur, gennemsnitlig årlig nedbør, hyppighed af frostnætter, højest målte daglige nedbør osv. is og havis), landoverfladen og jorden. I modsætning til udsvingene i vejret, der sker hurtigt, finder ændringer i klimaet sted langsomt. I klimatologi studeres vejrændringer over tid såvel som lokalt, regionalt og globalt. Der er både naturlige og menneskelige årsager til de klimaforandringer, der er blevet mærkbar i de senere år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *